انجمن متافیزیک راه میان بر

نسخه كامل: اسامی چشم سوم
شما در حال مشاهده متن قالب بندي نشده هستيد.
برای مشاهده نسخه اصلی اینجا کلیک کنید
اسامی چشم سوم
چشم سوم با اسامي مختلف خوانده مي‎شود. از جمله: چشم دل، چشم درون، چشم دانش، چشم بصيرت، چشم شهود، چشم يگانه، چشم معرفت، چشم معرفت بين، چشم برزخي، چشم عقل، چشم فكر، چشم معنوي، چشم قلب، چشم دريا، چشم سرّ، چشم باطن، چشم باطن بين، چشم خرد، چشم برزخ ملكوتي، چشم بصيرت باطني، چشم بصيرت مثالي، چشم بصيرت ملكوتي، چشم بصيرت نفس، چشم غيبي ملكوتي، چشم ملكوت، چشم ملكوتي برزخي، ديده‌ي بصيرت، ديده‌ي دل، ديده‌ي دريا، ستاره‌ي شرق، كبوتري از ملكوت، چاكراي ششم، چاكراي پيشاني، چاكراي گورو، چاكراي آگيا، دروازه‌ي اثيري، مركز پيشاني، مركز ابرو، مركز فرمان، نقطه سياه، تيسراتيل، تري كوتي، تري وني، موكتا تري وني، جنانترا، شيوانترا، برومادهيا، برامي‎ريها، دودال‌كانوال، نوكتي ساودا، آجنا و ...
چشم سوم بدان سبب گويند كه چشم‌هاي فيزيكي راست و چپ را اول و دوم در نظر گرفته و دو تا حساب شده‌اند، پس اين ساختار، چشم سوم نام گرفته است. در زبان انگليسي نيز براي آن معادل همين عنوان يعني Third eye به‌كار مي‌رود.
چشم دل، عنواني است كه بيشتر در ادبيات و عرفان به‌كار مي‌رود. معادل عربي آن «بصرِ قلب» است كه در احاديث و روايات نيز به آن اشاره شده است. نبي گرامي اسلام، حضرت ختمي مرتبت، سيد و سرور كائنات ـ كه سلام و صلوات بر او و خاندانش باد ـ مي‌فرمايند: «نيست بنده‌اي جز اين‌كه براي قلبش دو چشم است و آنها ديدني نيستند و با آنها عالم غيب مشاهده مي‌گردد. هر آنگاه خداوند اراده فرمود خير بنده‌اش را، مي‌گشايد چشم دلش را و مي‌بيند آنچه غايب است از اين چشمان»(عبادت عاشقانه، ص 77)، هم‌چنين سيد ساجدين حضرت امام سجاد عليه‌السلام مي‌فرمايند: «هر كس را دو چشم سرّ و باطن است كه با آن غيبها را مي‌بيند و چون خداوند به بنده‌اي اراده خير فرمايد، چشم‌هاي باطن او را مي‌گشايد.»(سوخته، ص 92)
آجنا يك كلمه‌ي سانسكريت به معني فرمان، سركردگي، سامان، اطاعت كردن، درك كردن و به‌طور كامل فهميدن است. دروازه‌ي اثيري بدان سبب گفته مي‌شود كه چشم سوم راه و دروازه‌ي ورود به جهان اثيري ـ بخش دوم جهان هستي ـ مي‌باشد.
چاكرا، مراكز ورود و خروج انرژي در هاله‌ي نوراني انسان مي‌باشد. چاكراهاي اصلي 7 عدد مي‌باشند، كه با شماره‌هاي يك تا هفت مشخص مي‌شوند. چشم سوم منطبق بر چاكراي اصلي شماره‌ي شش است، بدين جهت به آن چاكراي ششم، چاكراي پيشاني و چاكراي گورو مي‌گويند. محل قرار گرفتن اين چاكرا در وسط پيشاني است. اين چاكرا پل ارتباطي با گورو (استاد درون) مي‌باشد.
مآخذ: کتاب متافیزیک و چشم سوم، تآلیف مطلب برازنده
همواره شاداب هستيد
با نزديك شدن منظومه‌ي شمسي به خورشيد مركزي، نيروي ادراك ذهني انسان‌ها افزايش مي‎يابد. از آنجا كه در آغاز يك عصر جديد قرار گرفته‎ايم، تصور مي‎شود كه بسياري از رازهايي كه تاكنون بر انسان‌ها پنهان بوده است، در اين زمان بر همگان آشكار خواهد شد. اين امر مهم از طريق دستيابي به بُعد چهارم محقق مي‎گردد، كساني كه نسبت به بُعد چهارم نابينا باشند، از اين مقوله محروم خواهند ماند.
اشراف به ابعاد ديگر جهان هستي از طريق چشم سوم ميسر مي‎شود. افراد معمولي كه فقط از چشم سر براي رؤيت استفاده مي‎كنند، نسبت به متافيزيسين‎ها كه از توانايي‌هاي چشم سوم بهره مي‎گيرند نابينا محسوب مي‎گردند. چشم سوم يك در، يك راه و يك روزنه به سوي نور و روشنايي است. بسياري هستند كه مي‎خواهند درباره‌ي چشم سوم بيشتر بدانند. اينان طالبان واقعي دانش حقيقي هستند.
مآخذ: کتاب متافیزیک و چشم سوم، تآلیف مطلب برازنده

--:همواره پيروز هستيد :--
سلام

این مطلب رو به عناوین گوناگونی مطالعه کرده بودم
ولی الحق، توضیح شما خیلی جامع و کامل بود

تشکر می کنم و آرزوی سلامتی براتون دارم
. نبي گرامي اسلام، حضرت ختمي مرتبت، سيد و سرور كائنات ـ كه سلام و صلوات بر او و خاندانش باد ـ مي‌فرمايند: «نيست بنده‌اي جز اين‌كه براي قلبش دو چشم است و آنها ديدني نيستند و با آنها عالم غيب مشاهده مي‌گردد. هر آنگاه خداوند اراده فرمود خير بنده‌اش را، مي‌گشايد چشم دلش را و مي‌بيند آنچه غايب است از اين چشمان»(عبادت عاشقانه، ص 77)، هم‌چنين سيد ساجدين حضرت امام سجاد عليه‌السلام مي‌فرمايند: «هر كس را دو چشم سرّ و باطن است كه با آن غيبها را مي‌بيند و چون خداوند به بنده‌اي اراده خير فرمايد، چشم‌هاي باطن او را مي‌گشايد.»(سوخته، ص 92)

يالطيف
سلام من دوباره يه سوال برام بيش اومده Confused1اين جا كفته شده (دو جشم)و (دوجشم سرو باطن )خوب يكيشون كه جشم سوم قبول اون يكي ديكه جيه ؟!تا حالا به اين دقت نكرده بودم اما واقعا اون يكي جشم جيه ؟! كه تازه توي همين دنيا و با اراده ي خير خداوند باز ميشوند!! من تا حالا دقت كرده بودم همه از جشم سوم صحبت كرده اما راجع به اون يكي جشم جيزي نكفته اند و تازه كفته اند كه جشم سوم يكي است اونم وسط بيشاني و دوتا نيست!Blink
راستش رو بخواي .
اغلب جاهاي كه در مورد چشم سوم بحث ميشه . و حتي بعضي موقع ها خودم ( البت به دلايلي ) براي چشم سوم . از اين اسامي خاص استفاده مي كنيم ( مي شه ).

اما در كل .

چشم دل ( يا همون چشم باطن ) . چشم سر ( يا همون قدرت بينايي ) .
و چشم مثالي ( چشم سوم بصورت عام ) .

كه اينها هر كدومشون تفسير خاص خودشون رو دارن . و در كل با هم متفاوت هستن .
البت من فراموش كردم . به احتمال زياد يك چشم ديگر هم وجود داشته باشه .
كه الان دقيقا حضور ذهن ندارم .
یا لطیف
باشه مرسی از اطلاعاتتون
و اون يكي هم چشم وهمي هست كه به صورت خاص به عنوان چشم سوم مطرح ميشه .
آدرس مرجع